Dimiteix el director de la UNED, investigat per la policia

Miguel Ángel Vázquez al·lega que no vol perjudicar la imatge de la Universitat a Distància

El director del Centre Associat de la UNED a les Balears, Miguel Ángel Vázquez Segura, ha dimitit perquè es troba immers en un procés d'investigació obert per la Policia Nacional per haver suplantat presumptament alguns exprofessors en unes eleccions internes del centre.

Vázquez ha justificat la decisió en un comunicat en què assegura que no vol perjudicar la imatge de la UNED.

D'altra banda, després que d'haver presentat la dimissió, la Universitat ha cessat Vázquez. El cessament es farà efectiu el pròxim 18 de febrer.

L'actual secretària del Centre Associat, Esperanza Pons, assumirà les funcions de direcció, tal com estableix el reglament d'organització i funcionament.

Vázquez era l'encarregat de tramitar les altes i les baixes dels professors quan cessaven la seva relació amb la UNED a les Balears. Fou detingut a Palma dimarts passat en el marc de l'operació Academo, en la qual la policia investiga la suplantació de la identitat de 19 antics professors de la UNED per votar en unes eleccions internes per elegir el representant dels docents.

Segons la policia, presumptament hauria accedit al correu electrònic dels professors la baixa dels quals hauria tramitat i, després de realitzar el canvi de la contrasenya, va votar en nom seu. La causa la investiga el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF