Digitals d'extrema dreta aprofiten l'agressió sexual de Santa Coloma per atiar el racisme

Publiquen notícies en què parlen de "manada" i acusen els detinguts de violar i contagiar la sarna a la víctima

Diverses webs vinculades a l'extrema dreta ja aprofiten la detenció de 15 joves per l'agressió sexual a una noia a Santa Coloma de Gramenet i l'apunyalament del seu xicot per fomentar el racisme. "La Manada d'Al·là torna a actuar: 14 musulmans violen una jove a Barcelona", titula un digital local de Múrcia. Un dels portals més consultats entre l'extrema dreta fins i tot s'inventa detalls. "14 magrebins violen en grup una dona a Barcelona i li contagien la sarna", afirma al títol. L'ARA no publicarà els enllaços ni els noms dels digitals per no fer-los difusió. 

La detenció dels 15 joves –dos dels quals podrien ser menors d'edat– aquest diumenge es va fer arran de la denúncia d'una agressió sexual a la parada de metro de Can Peixauet (L9). Dos joves d'origen magrebí haurien assetjat la noia en un vagó de metro i la resta s'haurien afegit a l'assalt en un dels ascensors de l'estació, on li haurien fet tocaments per la força, sense arribar a violar-la. També van apunyalar la parella de la víctima quan va intentar defensar-la. Alguns dels detinguts tenien sarna i la policia local va desinfectar ahir dependències, vehicles i roba, però en cap cas hi ha cap informació que indiqui que haurien encomanat la víctima.

Vuit dels 15 joves detinguts per agredir sexualment una noia queden en llibertat

Un dels portals assegura que aquest cas no sortirà per la televisió i no l'explicarà la premsa, tot i que per parlar del succés, afegint-hi falsedats de collita pròpia, cita 'El Periódico' com a font. "Què passaria si els agressors fossin blancs, heterosexuals i espanyols? –continua el mateix portal–. Els col·lectius feministes ja escalfarien motors per tornar a cremar els carrers". Un altre portal també diu: "Segurament les feministes no es manifestin després d'aquest brutal atac". La majoria de digitals extremistes fan els mateixos retrets als col·lectius feministes, que van sortir al carrer, no tant arran de l'agressió de la Manada en si sinó sobretot per protestar per la sentència que va dictaminar que la violació en grup dels Sanfermines havia sigut un abús i no una agressió sexual.

Un altre digital publica "La salvatge manada de 15 magrebins amb sarna que han atacat sexualment una jove a Catalunya" en una notícia on diu que tots són extutelats –tot i que, en realitat, d'extutelat pel Govern només n'hi ha un–. A més, el mitjà vincula la notícia amb una presumpta informació anterior sobre un suposat joc sexual musulmà que "avança inexhorable" i en realitat no és res més que una agressió sexual en grup. Diversos dels digitals il·lustren les notícies de l'agressió amb imatges que no hi tenen res a veure, però on es veuen homes de pell bruna atacant dones.

Totes les webs de notícies d'extrema dreta destaquen al títol que els detinguts per l'agressió són d'origen marroquí. I, tot i que vuit dels implicats ja són en llibertat –perquè la policia va veure a les imatges de les càmeres de seguretat de la parada de metro on es va cometre l'atac que no tenien relació amb els fets–, els digitals extremistes continuen dient que els atacants eren un grup de 14 o 15 homes, segons el cas. Grups d'extrema dreta s'han començat a fer ressò d'aquestes informacions, que barregen notícies reals i inventades, per exigir "responsabilitats" i fins i tot un "mur de formigó davant la invasió" dels immigrants.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF