Descendeix el nombre d'usuaris dels Serveis Socials de Palma, però es manté la necessitat d'ajudes per a l'habitatge

Respecte del 2017, han demanat assistència 1.633 persones menys

Els centres municipals de Serveis Socials han atès 22.544 persones, un 5,11% de la població. Respecte del 2017, hi  hagut un descens de 1.633 usuaris, un 6,8%.

Set de cada deu persones ateses són de nacionalitat espanyola. Després de nou anys de descens  hi  hagut un augment de població estrangera atesa, que ha passat de 6.813 a 7.051 usuaris. Aquest augment, segons la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, s'ha produït en aquests moments perquè "durant la crisi no han  vingut  perquè no hi havia feina. Però Palma és ara una ciutat que ofereix ocupació, i fins que no troben feina demanen ajuda als Serveis Socials".

Els problemes pels quals els usuaris cerquen ajuda estan relacionats en un 42,65% dels casos amb dificultats econòmiques i en un 30%, amb problemes d'integració social.

Borràs ha destacat que el tema pendent de millorar és l'habitatge. La necessitat de rebre ajudes per accedir o per mantenir l'habitatge es mantenen. La Regidoria de Benestar Social destaca que com que el preu de l'habitatge ha continuat augmentant per damunt de la capacitat econòmica de les famílies, s'ha modificat el barem d'accés al catàleg de prestacions.

La regidora també ha destacat la recuperació de tres centres de dia: el del Coll d'en  Rebassa , el de Son  Dureta i el de Son Sardina, i l'augment dels serveis d'ajuda a domicili, mitjançant un conveni amb la Conselleria de Serveis Socials, que l'any 2015 registrà 3.000 hores i el 2018, 112.000.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF