Detingut el presumpte autor de les pintades contra Noguera i Picornell

Les pintades foren realitzades el passat dia 5 d'agost al carrer d'Eivissa, de Palma, en una façana situada davant el Casal Popular Voltor Negre

Agents de la Policia espanyola han detingut a Palma un home com a presumpte autor de les pintades realitzades el passat dia 5 d'agost al carrer d'Eivissa, de Palma, en una façana situada davant el Casal Popular Voltor Negre. La policia, en conèixer els fets, va iniciar les investigacions d'ofici sense tenir constància de cap denúncia. Algunes d'aquestes pintades feien al·lusió al batle de Palma, Antoni Noguera, i al president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, en un to insultant i amb frases que podien constituir un delicte d'odi. Així ho va denunciar  el mateix casal .

Com a resultat de les investigacions, els agents varen identificar i detenir el passat dia 13 d'agost un home de 53 anys com a presumpte autor d'un delicte d'odi, el qual va admetre que les va fer perquè havien organitzat una festa i no el deixaven dormir, alhora que indicava als policies que el pot de pintura amb la qual havia fet les pintades era a l'interior del seu vehicle.

Es dona la circumstància que l'autor de les pintades ja va ser detingut per la Policia Nacional el passat mes de gener, per la unes altres pintades amb llegendes similars al local anomenat La Tertúlia  i en altres zones properes al carrer de Blanquerna.

Pràcticament la majoria dels actes d'aquest tipus que han estat realitzats darrerament a Palma són obra del mateix autor, que actua en solitari i del qual no es coneix cap vinculació amb organitzacions d'extrema dreta, per la qual cosa es descarta, de moment, que aquest tipus d'organitzacions es trobin actives.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF