Detingut l'autor de la falsa amenaça de bomba en un gratacel de Madrid

L'home, de 47 anys i nacionalitat búlgara, és reincident

La Policia Nacional ha detingut un home de 47 anys de nacionalitat búlgara per una falsa amenaça de bomba el 16 abril a l'edifici Torre Espacio, una de les Quatre Torres del passeig de la Castellana de Madrid. Concretament, l'amenaça es va produir a l'oficina de l'ambaixada d'Austràlia, on el detingut va trucar per comunicar la col·locació d'un artefacte explosiu.

Segons informa la Direcció General de la Policia Nacional, l'home ja havia sigut detingut en una altra ocasió per un incident semblant, quan va avisar d'una falsa bomba col·locada en una fundació alemanya a Madrid. A més, se li atribueix una tercera amenaça l'11 d'abril a l'ambaixada de l'Equador.

El suposat autor de l'amenaça de Torre Espacio va ser detingut ahir a la tarda per agents de la Brigada d'Informació de Madrid, i està previst que en les pròximes hores passi a disposició judicial acusat d'un delicte de desordres públics.

L'arrestat va fer una trucada a l'ambaixada australiana en què alertava de la col·locació d'una bomba. Els investigadors van localitzar la procedència de la falsa amenaça i en una setmana n'han identificat l'autor.

Torre Espacio, amb 235 metres d'altura, 57 plantes i una superfície total de 60.142 metres quadrats, és gestionada pel grup Villar Mir i allotja les ambaixades d'Austràlia, el Canadà, els Països Baixos i el Regne Unit a Espanya.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF