Detenen a Palma la cuidadora d'una dona de 100 anys per maltractament

El dispositiu de teleassistència que la víctima va poder activar, malgrat que la seva agressora intentà que no ho fes, va alertar els serveis d'emergències

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona de 56 anys per maltractar l'anciana que cuidava a Palma. Tot va succeir cap les 2 h del passat dissabte quan, davant l'agressió que estava sofrint, l'anciana va aconseguir prémer el botó del dispositiu de teleassistència que duia damunt i alertar els serveis d'emergències.

El dispositiu es va posar en mode  microaltaveu  i va permetre activar els serveis policials, atès que els operaris varen poder escoltar els forts crits i insults que rebia l'anciana per part de la seva cuidadora. Immediatament varen contactar amb la sala del 091, que traslladà una patrulla policial al lloc dels fets.

Després de reiterades trucades per part de la Policia a la porta de l'habitatge de la víctima, la cuidadora va accedir a obrir. Els agents varen detectar que la dona desprenia una forta olor a alcohol i presentava diversos símptomes d'embriaguesa, alhora que varen escoltar una petició d'auxili que venia del pis superior de l'habitatge.

A la planta superior, els agents varen localitzar la víctima asseguda en una cadira especial, ja que pateix de mobilitat reduïda. En veure els agents i amb llàgrimes als ulls els va relatar que la seva cuidadora uns moments abans l'havia començada a insultar i amenaçar, cosa que la va fer arribar a témer per la seva vida, i per aquesta raó activà el mecanisme d'auxili.

Així i tot, els va explicar que la cuidadora l'havia agafada del braç per evitar que pogués prémer el botó d'alerta i per això presentava un blau a l'avantbraç. Els agents varen observar 'in situ' que diverses estances de la casa presentaven un gran desordre, hi havia objectes que semblaven llançats per la detinguda, la qual aquella mateixa nit havia deixat sense sopar la seva víctima. Per tot això es va procedir a la detenció de la cuidadora, que va arribar a agredir un dels policies.

Entre un 5 i un 10% de les persones majors pateixen maltractament físic, psicològic o econòmic, segons l'OMS

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF