Detecten tres positius per coronavirus al geriàtric del Mercadal

L'Ajuntament valor aïllar els treballadors en un hotel del poble

Tres residents del centre geriàtric del Mercadal han donat positiu per coronavirus i estan aïllats per evitar la propagació de la malaltia pel centre, segons ha pogut saber l'ARA Balears de fons pròximes a l'ajuntament del municipi. 

Es tracta del primer cas de contagi de Covid-19 en una residència geriàtrica a Menorca. Curiosament, aquesta mateixa setmana els interns havien difós un vídeo en el qual informaven les seves famílies del seu bon estat de salut i demanaven a la resta de ciutadans que quedassin a casa seva. La residència i el centre de dia tenen 40 places, 23 de caràcter residencial, 17 de conveni entre el Consell de Menorca i el Govern balear i quatre de municipals, dues de les quals són de l'IB-Salut. Les 17 restants s'ubiquen en el centre de dia, 11 de dependència i 6 municipals.

Per la seva banda, l'Ajuntament del Mercadal valora la utilització de l'hotel Jeni per aïllar el personal que treballa a la residència. El batle, Francesc Ametller, ha assegurat que el propietari d'aquest establiment ha ofert les instal·lacions: "N'he traslladat la possibilitat a la presidenta del Consell de Menorca. És una opció, tot i que primer cal saber si augmentaran els casos de coronavirus". 

Ametller explica que els tres contagiats tenen símptomes lleus i que una UVAC s'ha desplaçat fins a la residència per analitzar amb detall la situació. "Tenen poca febre, però són un col·lectiu molt vulnerable i ens preocupen. Caldrà fer les proves a la resta d'interns i treballadors", ha assenyalat.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF