Salut ha detectat tres brots de coronavirus als centres educatius des de l'inici de curs

La darrera setmana se n'ha notificat un, que afecta un professor i dos alumnes

La Conselleria de Salut ha detectat un total de tres brots de coronavirus als centres educatius de les Illes Balears des de l'inici de curs. Aquesta setmana s'ha detectat el darrer, que afecta un professor i dos alumnes, segons ha informat el portaveu de la Conselleria, Javier Arranz, en roda de premsa.

Tots els brots han estat petits. En el primer i el segon hi ha hagut quatre casos positius, mentre que el tercer ha estat el més gran, amb un total de set positius, perquè hi havia dos germans en aules diferents.  A més, hi va haver un altre brot a l'agost en una escola d'estiu, també amb només quatre contagis.

D'altra banda, hi ha 49 grups en quarantena al conjunt de les escoles de les Illes, segons va informar dilluns la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern. D'aquests grups, 31 han passat a quarantena els darrers set dies, xifra que suposa un descens, atès que la setmana passada varen ser 34. Concretament, 19 corresponen a Mallorca, dos a Menorca, nou a Eivissa i un a Formentera. Aquests 49 grups representen un 0,7% del total de les Balears.

D'aquesta manera, ara per ara hi ha 159 alumnes en quarantena, és a dir, només un 0,09% dels que s'han incorporat a les classes. D'aquests, 113 són de Mallorca, 2 de Menorca, 40 d'Eivissa i 4 de Formentera. Cal dir que a hores d'ara ja s'han incorporat tots els estudiants de les Balears al curs escolar, és a dir, un total de 170.369.

El Govern informa que hi ha 49 grups en quarantena per covid-19 a les escoles de les Illes

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF