Desmantellen una organització criminal a Eivissa dedicada al tràfic de drogues internacional

L'operació Pertinax ha acabat amb 21 detinguts

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal que treballava a Eivissa, Barcelona i Girona i que es dedicava al tràfic de drogues internacional. Segons ha detallat el cos armat, durant la jornada d'aquest dijous els agents dugueren a terme escorcolls a vuit habitatges, on es confiscaren 8 quilos de drogues sintètiques, 38 quilos de marihuana, 4.500 plantes de la mateixa substància en 4 plantacions i 45.000 euros. L'operació ha acabat amb un total de 21 detinguts i la Guàrdia Civil dona, així, per desmantellada l'organització criminal.

Gran operació policial contra el tràfic de drogues a Eivissa

Els detinguts, a més dels càrrecs per tràfic de drogues i delictes contra la salut pública, són acusats també de blanqueig de capitals. Segons les investigacions, el presumpte líder de l'organització, que residia a Eivissa, aprofitava la seva feina –era DJ– per moure la droga i aconseguir els contactes necessaris per transportar les substàncies estupefaents.

La investigació començà el mes d'octubre del 2019, quan el cos armat va arrestar alguns traficants de droga a Eivissa. Un cop iniciada l'operació policial, i juntament amb la col·laboració d'altres cossos i forces de seguretat internacional, s'inicià l'operació Pertinax, que s'ha donat per tancada aquest divendres.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF