Publicitat
Publicitat

Desenvolupen un cotxe elèctric plegable a Corea del Sud

L'institut KAIST de Daejeon presenta l'Armadillo-T, un vehicle capaç de replegar-se sobre si mateix per ocupar menys espai

Buscar aparcament durant hores o quedar retingut en embussos infinits són situacions molt familiars per als habitants de les grans ciutats. Per intentar pal·liar el problema, l'equip que dirigeix el professor In-Soo Suh, de l'institut de ciència i tecnologia KAIST de Daejeon (Corea del Sud), ha presentat un cotxe capaç de plegar-se per ocupar menys espai. El vehicle funciona exclusivament amb electricitat i ha sigut dissenyat amb unes dimensions prou reduïdes −un cop plegat, no arriba als 2 m de longitud− per poder-lo aparcar pràcticament en qualsevol espai.

El giny, que ha rebut el nom d'Armadillo-T, imita la protecció característica d'aquest animal d'origen sud-americà per replegar-se sobre si mateix. Consta de quatre motors elèctrics, un per roda, i pesa només 450 kg. El professor In-Soo Suh va declarar durant la presentació del vehicle que espera que es converteixi en "una alternativa" als voluminosos cotxes de gasolina.

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF