Brega a l'Ajuntament de Palma pel suport a la manifestació de Valtonyc

La primera tinent de batle, Aurora Jhardi, assegura en nom de l'equip de Govern que Cort "dona suport a totes les manifestacions públiques que la gent vulgui fer"

La primera tinent de batle de l'Ajuntament, Aurora Jhardi, expressa el suport en nom de "tot l'equip de Govern" a qualsevol manifestació "que la gent vulgui fer". Ho ha dit quan li han preguntat expressament per la de concentració suport a Valtonyc que es durà a terme aquest diumenge i que es va anunciar dins la sala de premsa de Cort en presència d'alguns regidors.

Ho diu, a més, arran que ahir la portaveu del grup socialista a l'Ajuntament, Susanna Moll, afirmàs que "com a ajuntament, no donarem suport a la manifestació". Dos dies abans, el tinent de batle d'Urbanisme José Hila va evitar manifestar-s'hi a favor. 

El desacord entre les formacions que conformen el govern municipal és evident. El Partit Popular ho ha entès així i ha presentat una moció urgent per saber si es donarà o no suport explícit a la manifestació en favor del raper que ha estat condemnat a tres anys i mig de presó pel Tribunal Suprem. Segons Jhardi, s'hi votarà en contra. 

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans ha acusat l'equip de Govern de modificar el vídeo de la roda de premsa de la manifestació penjat al lloc web atès que s'ha tallat la part en què es donava suport explícit al raper. "Això és 'can Bum'. No es pot ser un antisistema i formar part d'una institució. Aquestes rodes de premsa les han de fer a les seus dels seus partits", ha assenyalat el portaveu, Josep Lluís Bauzá.

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF