Desarticulen una banda que entrava centenars de quilos de droga a Mallorca

La Policia Nacional ha confiscat 300 quilos de marihuana i haixix emmagatzemats a diversos pisos

La Policia Nacional ha desarticulat a Mallorca una banda dedicada al tràfic de drogues a gran escala i ha confiscat uns 300 quilos de marihuana i haixix emmagatzemats a diversos pisos francs, segons ha informat aquest dimarts la Prefectura Superior. Els tres principals membres de la banda han estat detinguts durant l'operació policial, que des d'Andalusia pretenia expandir el negoci a Mallorca per distribuir-hi droga.

El desmantellament de la banda és fruit d'una recerca desenvolupada durant més de dos mesos, atès que la manera d'actuar dels traficants estava basada en mínims moviments d'elevades quantitats de droga, que emmagatzemaven a pisos francs denominats "guarderia" i situats a carrers de poc trànsit o urbanitzacions.

Aquest divendres passat, l'actuació policial va fer un gir dràstic en observar un contacte entre els membres superiors de l'organització, per la qual cosa es va dur a terme un dispositiu per interceptar un dels caps de l'organització, i pocs minuts després, també es va detenir la resta dels membres del grup.

A la una de la matinada de dissabte, els agents van començar els escorcolls, que es van prolongar més de 70 hores a Sencelles, Marratxí i Palma, amb la confiscació i desmantellament de diverses plantacions de marihuana i tractament de les substàncies.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF