Desallotgen un centenar d'animalistes que havien ocupat l'escorxador de Riudellots de la Selva

Hi han entrat de matinada, se n'han endut set porcs i s'han encadenat a la línia de producció

Nova protesta animalista a Riudellots de la Selva per part d'una organització francesa. Aquesta matinada un centenar d'activistes han entrat a  l'escorxador i a la sala d'especejament de l'empresa Friselva, se n'han endut set porcs i s'han encadenat a la línia de producció. L'empresa ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra, que han intentat negociar amb els animalistes perquè aturessin la protesta. Després de més de deu hores de mobilització, finalment, la policia els ha desallotjat.

Segons els Mossos d'Esquadra, hi ha dos detinguts per atemptat a l'autoritat i han identificat 126 activistes, la majoria de nacionalitat francesa, però també alemanys, belgues i espanyoles.

L'organització francesa 269 Libération Animale ha reivindicat l'acció i ha publicat imatges i vídeos a les seves xarxes socials de la protesta i del desallotjament. Els seus activistes han entrat amb cartells i proclames que deien, entre altres, "Stop sacrifici d'animals" i han anunciat que els set porcs que "han extret" de l'empresa "van camí dels santuaris". 

" data-width="500">

La conselleria d'Agricultura ha condemnat l'acció de protesta i ha anunciat que estudiarà empendre accions legals contra els activistes perquè "assalts" com el de Riudellots de la Selva "posen en perill la seguretat alimentaria i també afecten greument al benestar animal, causant episodis d'estrès i patiment". A més, el departament assegura que vetllen "amb la màxima exigència" pel compliment de les normes que garanteixen el benestar animal en totes les etapes, "inclosa la fase prèvia al sacrifici". 

També han criticat la protesta des del sindicat Unió de Pagesos, que ha alertat que la presència de persones "no autoritzades i sense cap control" en instal·lacions ramaderes "pot representar un alt risc" per a la seguretat alimentària i el benestar dels animals. A més, han demanat a l'administració que "faci complir la normativa de bioseguretat i seguretat alimentària" davant de l'acció que els animalistes han fet a l'escorxador. 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF