Denuncien que els presos i detinguts a Eivissa són traslladats "inadequadament"

El sindicat Agrupació Reformista de Policies assegura que no se'n garanteix la "integritat física" 

El Sindicat Agrupació Reformista de Policies (ARP) ha denunciat la situació "deficitària" de la Comissaria de la Policia Nacional d'Eivissa, que obliga a traslladar detinguts i presos d'una manera "inadequada". En un comunicat, l'ARP indica que els trasllats des de la comissaria fins als jutjats no es fa amb les condicions necessàries de seguretat per garantir-ne la "integritat física i evitar possibles fugues".

La falta de vehicles preparats per a un trasllat digne és, segons el sindicat, un fet "gravíssim" que atempta contra la instrucció de la Secretaria d'Estat de Seguretat sobre els comportaments exigits als membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per garantir els drets de les persones detingudes o sota custòdia policial. 

L'ARP titlla de "greu error" de la Prefectura Local d'Eivissa i del cap de la Brigada de Seguretat Ciutadana l'intent de "sancionar" un representant sindical per denunciar i oposar-se a fer ús de l'únic vehicle preparat arran del seu estat "inacceptable". El cotxe fins i tot va ser inhabilitat pels mateixos serveis d'automoció de la Policia.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF