Denuncien la desprotecció d'infermeres i tècnics de transport sanitari a les Balears

Els sindicats asseguren que alguns hospitals de les Illes només tenen equips per a dos dies

Sindicats d'infermeria i d'emergències sanitàries han criticat aquest dimarts la manca d'equipament de protecció davant el coronavirus als centres sanitaris i les ambulàncies. En un comunicat que ha difós l'agència Efe, el sindicat d'infermeria Satse ha assegurat que disposa d'informació segons la qual les reserves d'equips de protecció individual per als sanitaris només basten per a dos dies en alguns dels hospitals de les Balears.

Satse ha denunciat casos d'escassetat de màscares de protecció en serveis d'atenció a pacients amb símptomes de Covid-19, així com l'ús de màscares quirúrgiques en situacions per a les quals estan indicades les de filtre.

Ja són 92 els casos confirmats de coronavirus a les Balears

"El canvi i la contradicció de criteris en l'ús d'equips de protecció individual i les restriccions de vegades injustificades han portat el personal de diversos serveis a una situació d'estrès poc recomanable, ja que, a més de sentir-se insegurs i exposats, en cas de contagiar-se poden exercir com a transmissors a altres pacients de l'hospital", ha subratllat el sindicat.

D'altra banda, el sindicat de tècnics d'infermeria i d'emergències SAE ha censurat la manca de protecció amb la qual treballen els professionals del transport sanitari. "Fan la seva feina sense cap tipus de protecció davant la Covid-19, posant en risc la seva seguretat, la dels usuaris i la de les seves famílies", ha assenyalat el sindicat, també amb un comunicat.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF