Denuncien Valtonyc per animar el públic a matar "un puta Guàrdia Civil"

El president el partit Actúa Baleares, Jorge Campos, amb Antonio Salvá, pare d'un dels dos guàrdies civils assassinats per ETA, denunciarà el raper

El president el partit Actúa Baleares, Jorge Campos, ha informat que denunciarà el raper mallorquí José Miguel Arenas Beltrán, Valtonyc, per animar des d'un escenari a matar "un puta Guàrdia Civil" i a "posar una puta bomba al fiscal".

El cantant mallorquí té ordre d'ingressar a la presó abans del proper 25 de maig per complir una pena de 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. Ara Campos, que va sofrir amenaces per les quals Valtonyc ha estat condemnat per l'Audiència Nacional, ha anunciat que interposarà una nova denúncia contra el cantant per les paraules que pronuncià durant una actuació difosa a través de Vimeo.
 
En la filmació, que no està datada ni localitzada, Valtonyc afirma que passarà "anys" a la presó per denunciar l'"estat feixista" i, a continuació, insta a assassinar guàrdies civils i a atemptar contra un fiscal. Campos ha anunciat que interposarà la denúncia acompanyat per Antonio Salvá, pare de Diego Salvá, un dels dos guàrdies civils assassinats per ETA a Palmanova el juliol de 2009.
 
Quant a la condemna actual, l'advocat defensor de Valtonyc, Juan Manuel Olarieta, ha explicat que aquest matí tenia previst presentar davant el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg la sol·licitud que suspengui l'execució de la pena de presó dictada contra el cantant. El lletrat està preparant el recurs davant el tribunal europeu contra la sentència perquè considera que vulnera el dret a l'exercici de les llibertats d'expressió i de creació artística.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF