Denuncien la Conselleria de Salut per 'adoctrinament sexual'

IBFamília critica la inclusió de tallers a les escoles per voler "conformar en els alumnes una consciència moral concreta"

La Conselleria de Salut ha estat denunciada aquest dimarts, Dia mundial de la salut sexual, per 'adoctrinament sexual', després d'haver presentat la web salutsexual.caib.es per tal de promocionar una sexualitat saludable. El portal inclou recursos per dur a terme tallers d'educació afectiva, sexual i per a la salut amb els alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. I són precisament aquests tallers el nou cavall de batalla del conservador Institut Balear de la Família (IBFamília).

La institució considera que vetlar per aquests aspectes suposa "adoctrinament sexual si no demanen una autorització expressa als pares perquè els fills hi assisteixin". Darrere d'això s'amagaria la pretensió de "conformar en els alumnes una consciència moral concreta" elegida "per l'administració autonòmica".

"Els pares disconformes amb aquest programa implantat a les escoles tenen el dret d'exigir que l'exposició de la matèria no contradigui la formació moral que desitgen per als seus fills", diu IBFamília mitjançant un comunicat en què s'apel·la a sentències del Tribunal Suprem, la Constitució espanyola i el Tribunal Europeu de Drets Humans. "Ni l'administració educativa, ni els centres docents ni els professors no poden imposar punts de vista determinats sobre qüestions morals que en la societat espanyola són controvertides". 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF