Deneguen la petició d'un pare que vol renunciar a la potestat dels fills per "raons humanitàries"

Assegura que els fills l'amenacen, no van a escola i prenen drogues

L'Audiència de Palma ha denegat l'anul·lació de la pàtria potestat perquè "no és un dret renunciable" a un pare que l'havia demanat per "raons humanitàries" arran del mal comportament dels seus fills que, assegura, l'havien amenaçat de mort.

El tribunal ha desestimat el recurs de l'home contra una sentència del jutjat que rebutjà modificar les mesures preventives definides durant el divorci de la seva parella. Havia demanat la renúncia de la pàtria potestat i l'extinció de la pensió alimentària fixada.

L'home va recórrer contra la sentència al·legant una errada en l'apreciació de la prova per l'actuació dels menors explicant el seu mal comportament, que inclou amenaces, informes mèdics d'intoxicació per consum de drogues i absentisme escolar.

Al·legà, a més, que els menors no estan amb la seva mare perquè no els vol a casa i que viuen amb la padrina materna, d'uns 80 anys, cosa per la qual insistia a demanar que se'l privàs de la pàtria potestat.

L'Audiència de Palma assegura, però, que la situació dels menors ha de ser atesa per salvaguardar els seus interessos, protegir-ne el desenvolupament, la formació i la relació amb els progenitors, cosa que no seria factible així com demana el pare, ja que "la pàtria potestat no és un dret renunciable".

El tribunal recorda que "és un conglomerat de drets i deures dels pares" que fixa la llei per la funció protectora i formativa que, per dret natural, tenen aquells que han assumit tenir un fill fins que aquest no es pot valer per si mateix. Afegeix, a més, que els casos excepcionals que preveu la llei són pel comportament del pare i, en qualsevol cas, per salvaguardar els interessos dels fills.

 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF