Demanen 8 anys de presó a la dona que en va portar una altra de Nigèria per prostituir-la

Els fets es jutjaran aquest dimecres a l'Audiència de Palma

La fiscalia sol·licita 8 anys de presó per a una dona de 36 anys que va portar fins a Mallorca mitjançant engany i amb documentació falsa una altra dona des de Nigèria i la va obligar, amb amenaces i agressions, a prostituir-se en dos locals d'Inca. Els fets es jutjaran dimecres a l'Audiència de Palma.

En l'escrit d'acusació, el fiscal relata que l'acusada, nigeriana que resideix legalment a Espanya, va contactar a través de familiars amb la seva víctima i, aprofitant la seva situació de precarietat econòmica, li va oferir venir a Mallorca per treballar de cambrera.

Una vegada va acceptar, li va organitzar el viatge des de Nigèria fins a Líbia, on es va embarcar en una pastera que la va portar fins a Itàlia, país en el qual va ser acollida en un camp de refugiats de la vall del Po.

A l'octubre de 2017, la presumpta proxeneta va viatjar fins a Itàlia i va lliurar documentació falsificada a la seva víctima, amb la qual va volar fins a Palma i la va allotjar a la seva casa, li va prendre el passaport i li va comunicar que havia contret amb ella un deute de 25.000 euros, que li havia de pagar prostituint-se, segons la fiscalia.

La immigrant, que no coneixia més que la seva compatriota, que no parlava català ni castellà i que mancava de documentació en regla, es va veure obligada a tenir sexe amb homes en dos clubs d'Inca a canvi de 35 euros per contacte, els quals havia de lliurar a la presumpta explotadora, que l'acompanyava en tots els seus desplaçaments, feia d'intermediària davant els clients i en almenys tres ocasions la va agredir per imposar la seva voluntat.

El cas es va destapar, sosté el fiscal, quan un client d'un dels prostíbuls que va conèixer la situació de la jove ho va denunciar a la Policia Nacional.

A l'acusada se li atribueixen els delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució coactiva i contra els drets dels ciutadans estrangers, pels quals s'enfronta a una pena de 8 anys de presó, allunyament de la víctima durant 15 anys i indemnitzacions que sumen 16.800 euros.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF