Demanen 39 anys de presó per a l'assassí masclista que cremà la seva dona a Alcúdia

El judici comença aquest dimarts a l'Audiència Provincial

El dematí del 29 de juny de 2016, després que la seva parella intentàs acabar amb la relació, Carlos Peña adquirí un litre de benzina i va anar a la casa on convivien, sabent que la seva dona dormia amb el seu fill que llavors tenia 22 mesos, i hi va prendre foc.

La víctima, embolicada en flames, agafà el menor i la cussa, els ficà dins el seu cotxe i conduí fins a casa dels seus pares, al Mal Pas. En arribar cridava de mal, "mamà, me mor, m'ha cremat, me mor de mal", va dir sense perdre la consciència. Va patir cremades de primer grau en el 80% del seu cos. El 8 d'agost moria a la Unitat de Cremats de l'hospital Vall d'Hebron.

El seu fill també va patir cremades a la galta i en una cama, a més de contusions i lesions.

La casa on habitaven va patir danys per un valor de gairebé 14 mil euros.

Carlos Peña, que és a presó des del 30 de juny de 2016 per aquesta causa, seurà aquest dimarts a la banqueta acusat d'un assassinat masclista, amb traïdoria i acarnissament, a més d'un delicte d'incendi. En demanen 39 anys de presó i la privació de la pàtria potestat del menor, així com la prohibició d'acostar-s'hi a menys de 200 metres fins al manco 25 anys.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia demana una indemnització de 990 euros per les lesions causades a l'infant i 99 mil euros per l'assassinat de la mare; d'altra banda demanen 44 mil euros per al pare i la mare de la víctima i 13.800 per als propietaris del pis cremat per la reparació dels desperfectes.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF