Demanen penes que sumen 119 anys de presó per a una banda d'onze atracadors

Un dels acusats també està encausat per intentar matar un guàrdia civil

La Fiscalia sol·licita penes que sumen quasi 119 anys de presó per a onze presumptes components d'una banda d'atracadors que, des de mitjans de 2016 fins a l'agost de 2017, assaltà almenys 21 empreses i domicilis de Mallorca dels quals varen sostreure doblers i béns per un valor aproximat de 230.000 euros.

La secció primera de l'Audiència de Palma celebrarà el pròxim dijous, 21 de març, una vista prèvia del judici contra aquest presumpte grup criminal. Alguns dels seus components estan acusats també d'atemptar contra els guàrdies civils que els  varen detenir, d'intent d'homicidi d'un dels agents, de lesions i de tràfic de drogues.

Segons l'escrit del ministeri fiscal, els 9 homes i 2 dones que integraven la banda s'organitzaren per assaltar establiments comercials, seus d'empreses i habitatges, tots ells allunyats de nuclis urbans. El grup tenia eines per forçar l'accés als immobles i es repartia les funcions de custòdia i de vigilància dels habitatges i les empreses.

Un dels acusats d'organització criminal i robatori amb força també està encausat per haver intentat matar, atropellant-lo amb un cotxe, un dels guàrdies civils que va participar en el dispositiu per a la seva detenció, motiu pel qual s'enfronta a 23 anys de presó. Un altre membre de la banda està acusat d'agredir dos dels agents en circumstàncies similars, i altres dos tenien plantacions de marihuana.

Les penes que sol·licita la Fiscalia sumen quasi 119 anys de presó, i van dels 8 als 23 anys.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF