Demanen 15 anys per a l'home que va incendiar una casa amb els habitants a dins a Ciutadella

Tot començà amb una discussió entre dos homes per una bicicleta

L'Audiència de Palma jutjarà aquest dimecres l'acusat d'un delicte d'incendi per haver calat foc a la porta del domicili d'un home amb qui havia discutit per una bicicleta quan aquest era a l'interior  amb els seus pares. Segons ha informat l'agència Efe, la Fiscalia ha sol·licitat una condemna de 15 anys.

Els fets varen ocórrer el 8 d'agost de 2016 a Ciutadella, després d'una disputa entre dos homes en relació amb una bicicleta. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, l'acusat, amb intenció d'atemptar contra la integritat física de l'altre home, el va tombar d'un cop de puny i se'n va anar. Segons la declaració de la víctima, l'acusat va tornar uns 20 minuts després i, sabent que hi havia gent dins  l'habitatge dormint, va ruixar la porta de sortida amb benzina i li va calar foc amb un encenedor.

El fiscal considera que l'acusat va posar en risc la vida de les tres persones que vivien al domicili, que varen necessitar l'ajuda de tercers i dels bombers per poder sortir.

El ministeri públic demana que l'acusat sigui condemnat a 15 anys de presó per un delicte d'incendi amb perill per a la vida o integritat física de les persones i a 540 euros de multa per les lesions que va causar a l'home a qui va donar un cop de puny.

Sol·licita, a més, que se li prohibeixi aproximar-se a menys de 100 metres de distància de les tres víctimes durant 5 anys més de la pena de presó que se li imposi, i que els indemnitzi amb 1.120 euros.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF