Carlos Delgado: "La compra del Rocamar va ser decisió de Francina Armengol i Bel Oliver"

L'exconseller de Turisme ha declarat com a investigat durant la instrucció del cas Rocamar

"La decisió de la compra de l'hotel Rocamar la va adoptar el Govern anterior al nostre", ha assenyalat l'exconseller de Turisme Carlos Delgado, qui ha declarat com a investigat durant la instrucció del cas Rocamar.

El consorsi que aprovà la compra, que abans de Delgado presidia l'exconsellera Joana Barceló, va proposa adquirir l'hotel Rocamar del Port de Sóller, "a proposta de la consellera insular de Turisme, Bel Oliver", ha dit l'exconseller. "És a dir, la proposta de compra del Rocamar ve de Francina Armengol, la mateixa que ha posat la denúncia", ha afegit. 

Segons ha explicat al jutge, i posteriorment davant els mitjans, Bel Oliver va encarregar fer les tres valoracions "a dit": una primera de Tinsa, per quatre milions d'euros;  una segona de Sociedad de Tasación, per valor d'un milió i mig; i una tercera de González Nebreda, que, en funció de si hi ha declaració de runes, oscil·lava entre 971 mil euros o 298. 

Segons Delgado, de les tres valoracions el consorci decideix per unanimitat (sindicats, federació hotelera...) "que els funcionaris prenguin la decisió". L'exconseller ha declarat que tres caps de servei decidiren que l'oferta més baixa era la millor oferta "i dins l'oferta més baixa s'acaba optant pel preu més alt perquè no hi ha declaració de runes".

Carlos Delgado ha defensat que l'actuació era la correcta "assegur que tornaria a fer exactament el mateix", ha dit. "Què he de dir jo als funcionaris: que agafin una valoració més alta tenint en compte precisament tots el problemes amb els polítics venen per no fer cas als funcionaris?".

Delgado ha manifestat que creu en l'honradesa dels funcionaris "i si diuen que aquest era el preu, cap altre de nosaltres podia, ni hauria, ni estava capacitat per dir una altra cosa".

Sobre el fet que el propietari de l'hotel del Port de Sóller degués doblers a la família d'un funcionari de la Conselleria, "no en teníem coneixement", ha declarat. "Quan ho vàrem saber, vàrem pensar, això vicia en qualsevol cas la decisió que Bel Oliver i Francina Armengol varen prendre? Elles ho sabien? No", justifica. En qualsevol cas, l'exconseller ha demanat si "ha de venir Francina per explicar per què va decidir comprar el Rocamar? Per afavorir un funcionari de turisme que no tenia res a veure amb el procediment? Que ho expliquin elle,s perquè la decisió no va ser nostra".

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF