Deixen lliure per error una dona acusada de segrest i homicidi

Estava en cerca i captura i, segons ha informat 'Última Hora', el jutge la va deixar en llibertat per una errada informàtica 

Un error informàtic als jutjats de la via d'Alemanya deixa en llibertat una dona romanesa acusada de segrest i homicidi en el seu país d'origen i que estava en cerca i captura internacional, segons ha informat Última Hora. Va ser dijous passat quan agents de la Unitat del Crim Organitzat i Delinqüència Internacional de la Policia Nacional va detenir la dona de 40 anys. Divendres la varen dur als jutjats. 

Segons ha informat el mitjà, el jutge que estava de guàrdia va consultar els bancs de dades i allà no constava cap ordre de cerca i captura sobre la detinguda. Varen intentar contactar amb el jutjat Central número 5, que instruïa el cas, però ningú va contestar i a l'Audiència Nacional ningú va poder aclarir la situació de la dona. Per això, el jutge va decidir deixar-la en llibertat. 

Quan es va poder aclarir la situació de la dona, el jutjat ja l'havia deixat en llibertat. Segons ha remarcat  Última Hora, la legislació espanyola prohibeix detenir la mateixa persona dues vegades pel mateix delicte. La dona romanesa va ser detinguda per uns fets que varen succeir l'any 2006, quan la dona va segrestar a Romania un home que finalment va alliberar, però a causa de les condicions precàries en què l'havia tingut, va morir a l'hospital.  

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF