El TSJIB permet ara repetir les oposicions al cos auxiliar del Govern

Els magistrats asseguren que si el recurs prospera l'examen s'anularà que és millor que paralitzar ara el procés

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat una interlocutòria acordant l'aixecament de la suspensió de les oposicions al cos auxiliar del Govern, una mesura cautelaríssima que s'adoptà el passat 2 de novembre, ara fa una setmana.

No obstant això, els magistrats de la sala afirmen que no poden profunditzar en l'examen, que és on es produeix el debat i que és el motiu principal de la demanda. Això, asseguren, ho haurà de resoldre la sentència. Segons la interlocutòria l'incident cautelar s'ha de resoldre tenint en compte primer els interessos enfrontats i valorant els perjudicis que causa als qui recorren, és a dir, als opositors.

Una vegada escoltades les dues parts, la Sala entén que no és dona el cas de  periculum in mora (perill de retard) que s'exigeix per mantenir la suspensió. Els magistrats consideren que als opositors -tots ells inclosos en un llistat provisional d'aprovats del segon exercici- no els perjudicarà el fet que continuï el procés selectiu, que inclou la repetició de l'examen perquè el si el recurs prospera s'anul·larà la Resolució del Tribunal que anul·la el segon exercici. És a dir, les primeres oposicions del mes de juny serien vàlides.

Els magistrats tenen en compte també que el fet de repetir les oposicions pot implicar canvis substancials a la puntuació dels opositors respecte a les del mes de maig, "però valorant els possibles perjudicis, aquests no es donen en cas d'estimar-se el recurs, ja que es tornaria al moment anterior a l'anul·lació del segon exercici", apunten.

Ara bé, també destaquen que en cas d'acceptar la suspensió de la repetició de les oposicions s'impediria que el procés acabés fins que hi hagués una sentència ferma. Per això el tribunal apel·la als interessos generals i públic, ja que queda paralitzat l'accés a la funció pública i no es cobririen les places vacants i a més es causaria perjudici a tercers, és a dir, a aquells que aspiren a l'accés a la funció pública. Amb tot, aquesta decisió no és ferma, s'hi pot interposar un recurs de reposició en un termini de cinc dies.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF