CAMINS PÚBLICS
Societat 14/06/2013

Definit l'ús públic de la carretera vella de Lluc a Pollença

L'ordenança preveu que la via, propietat del Consell de Mallorca, s'utilitzi amb caràcter general per a senderisme, la circulació en bicicleta, a cavall i per a trànsit de bestiar

Mercè Pinya
1 min

PalmaEl ple del Consell de Mallorca aprovà ahir per unanimitat l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora dels usos i la conservació de la carretera vella de Lluc a Pollença. El document estarà en exposició pública i pretén garantir la gestió del conjunt viari.

L'ordenança preveu que la via, propietat del Consell de Mallorca, s'utilitzi amb caràcter general per a senderisme, la circulació en bicicleta, a cavall i per a trànsit de bestiar. Pel que fa als vehicles a motor, està permès que s'hi pugui circular per a accedir a les finques col·lindants, així com els vehicles d'emergència, seguretat o vigilància. En altres casos, només està permesa la circulació de vehicles motoritzats en les zones senyalitzades. A més, considera usos especials les curses i proves esportives de caràcter competitiu o les marxes ciclistes de més de 20 persones, les marxes a cavall de més de 15 o la circulació amb materials perillosos, que hauran de sol·licitar autorització a la institució insular amb una antel·lació mínima de 30 dies. En cas de fer nous accessos a les finques contigües, els propietaris també hauran de demanar permís al Consell, qui haurà de vetllar perquè no es perjudiqui la lliure circulació.

stats