Decomissen 30.000 objectes destinats a la venda ambulant a Mallorca

És el comís, relacionat amb la distribució il·legal, més important fet per la Policia Local

La Policia Local de Palma, amb la unitat operativa de Mallorca del Servei de Vigilància Duanera, ha informat aquest dimecres que ha decomissat al voltant de 30.000 objectes destinats a la venda ambulant a Mallorca. És el comís més important que ha dut a terme la Policia Local en relació amb la venda ambulant il·lícita, tant per l'impacte econòmic causat a les línies de distribució com pel dany que els objectes falsificats causen a les marques.

De moment, deu persones han estat imputades, però no hi ha cap detingut. Els registres s'han dut a terme en cinc domicilis i tres locals, tots a la Platja de Palma.

El cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, ha declarat que "la majoria dels objectes era d'origen xinès i que el preu al mercat era de sis milions d'euros, xifra que haurien deixat de guanyar les marques si aquests productes haguessin sortit al mercat de forma il·legal".

Palouzié també ha indicat que "aproximadament hem trobat 8.000 objectes falsificats i la resta del material tenia possibilitats de ser-ho. Gran part dels objectes eren bosses de mà, rellotges, carteres i gorres".

A la investigació, que es va iniciar el passat mes de juny, han participat 51 agents de la Policia Local i 9 del Servei de Vigilància Duanera. Segons han confirmat els agents, els distribuïdors no tan sols actuaven a Palma, sinó que tenien punts de distribució en tota l'illa.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF