Publicitat
Publicitat

De Guindos avança que l'economia espanyola creixerà un 1,5% entre el 2014 i el 2015

El ministre d'Economia assegura que el Tresor reduirà les emissions de deute net. Seran "clarament inferiors" als 65.000 milions d'euros previstos aquest any

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha volgut tornar a defensar aquest dimecres que "tot indica que l'economia espanyola ha continuat amb la recuperació durant el primer trimestre d'aquest any". Per això ha assegurat que entre el 2014 i el 2015 preveu un creixement del PIB d'un 1,5% de mitjana, tot i que no ha volgut especificar el marge per a cada any.

En un esmorzar informatiu organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), el ministre ha defensat que per primera vegada des de l'inici de la crisi som davant una "recuperació sostinguda" i una creació neta d'ocupació "relativament significativa".

De Guindos, però, ha evitat donar una xifra concreta per a cada exercici. "La dècima concreta no és important, sinó que amb dos anys de creixement de mitjana de l'1,5% el comportament de l'economia espanyola és substancialment diferent", ha defensat.

Menys emissions del Tresor

Davant unes perspectives econòmiques positives, De Guindos ha anunciat que les emissions netes de deute per part del Tresor aquest 2014 seran "clarament inferiors" als 65.000 milions d'euros previstos. Segons el ministre, això es deu a l'evolució de la recaptació i dels costos de finançament del deute.

La nova xifra es presentarà dins el pla d'estabilitat que està previst que s'aprovi en el consell de ministres de la setmana que ve i després s'enviï a Brussel·les.

Aquest marge pressupostari deixaria un coixí d'almenys 5.000 milions d'euros, segons avança aquest dimarts el diari 'Expansión'. Segons el rotatiu econòmic, el pla d'estabilitat contemplarà una sensible revisió a l'alça del PIB per a aquest 2014, del 0,7 a l'1%.

De Guindos no ha volgut precisar per a què pot servir aquest coixí, si bé no ha negat que sigui per rebaixar l'IRPF, tal com ha proposat Brussel·les, sense haver d'augmentar l'IVA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF