QUÈ ES COU?
Societat 02/08/2019

Cuore, carns i peixos al caliu amb la mestria de Tolo Carrasco

Bep Al·lès
3 min
Cuore, carns i peixos al caliu amb la mestria de Tolo Carrasco

CiutadellaTolo Carrasco Florit és un dels grans mestres dels fogons menorquins, i enguany ha decidit portar la cuina del restaurant familiar Cuore a la urbanització de Cala en Blanes, especialitzat en carns i peixos a la brasa de carbó, a més d’una àmplia carta d’especialitat, per donar cabuda al turisme anglès i familiar i els residents de la urbanització, encara que també cada vegada hi ha més gent de Ciutadella que hi va per gaudir d’una bona cuina amb una relació qualitat-preu més que raonable.

El seu pare, Paco Carrasco Rubio, va ser un dels emprenedors dels anys 60 i 70 en el món de la restauració ciutadellenca. Va ser el primer a obrir un local amb pollastres a l’ast per endur i més endavant la primera gelateria, amb més d’una vintena de gelats de diferents sabors, que va ser tot un referent a la Ciutadella dels anys 80 i que després es convertiria en la primera pizzeria de la ciutat i actualment és l’Espai Gastronòmic Ses Voltes, on, a més de les pizzes, hi ha una extensa carta de tapes, plats de carn i de peix, hamburgueses i arrossos que permeten que allà s’hi pugui anar a berenar, dinar o sopar. També han tingut fins enguany restaurants al port de Ciutadella, on eren tot un referent, i ha estat per açò que el seu fill major, Tolo Carrasco, ha decidit acceptar el repte de donar un toc especial al Cuore, el restaurant familiar a la urbanització dels Dofins, a la zona de Cala en Blanes, una de les urbanitzacions més madures de l’illa i que necessita una urgent modernització de les zones urbanes. El repte és difícil, però la resposta també ha estat més que bona i el boca-orella fa que la cuina de Tolo Carrasco ja en sigui tot un referent.

El Cuore és un dels pocs restaurants de l’illa que cuinen peix a la brasa o al caliu, com deim a Menorca, i en la nostra visita vam voler tastar una de les seves especialitats, el turbot a la brasa a l’estil d’Orio, amb el seu refregit d’alls, patata panadera -gustosa i boníssima- i verdures. El peix en el seu punt exacte de cocció al caliu. Ració generosa i es demostra la mestria de Carrasco a la graella de carbó.

L’altre plat de peix que vam tastar va ser un emperador a la brasa. Molt ben executat, punt de cocció excel·lent i gustós. El carbó li dona un gust especial, que el fa més saborós, i la qualitat-preu és més que encertada. Acompanyat de patata panadera i d’una salsa maonesa amanida amb mostassa i herbes, molt encertada.

A taula vam compartir unes croquetes de pop a la gallega, també molt correctes, entre el ventall generós que hi ha de plats i entrants per compartir.

Per maridar el sopar, vàrem optar pel Margaritas de Wines Ocean, 100% muscat, que distribueix Comercial Cachot. Es tracta d’un vi jove, del 2018, amb molta fruita, aromàtic amb un punt molt ben equilibrat d’acidesa i la dolçor pròpia del muscat. Aromes de flor de gessamí, pètals de roses, litxi, pell de taronja, meló madur i fruites carnoses com el melicotó de vinya. És un vi femení, de bon bevent, que s’ha de beure ben fred i que acompanya de meravella aquests peixos al caliu, com també tapes, sushi, menjar mexicà i pizza.

També val la pena tastar els seus plats de cuina mexicana com els tacos i les pizzes, que tenen la mateixa recepta i pasta que els de Ses Voltes, tota una garantia, però els que sí que hi tenen una cita obligada són els amants de les carns a la brasa, carn de qualitat sense floritures. Punt de graella que sols els grans mestres saben donar, i que ens recorda les millors rostidories del País Basc i que fa que hi tornis una i altra vegada, perquè la relació qualitat-preu és també un dels seus punts a favor, atès que s’hi menja molt bé i a bon preu.

De postres vam optar per la seva interpretació del gin amb llimonada, que aporta frescor per tancar un bon sopar, en què Carrasco reinterpreta la beguda més popular de l’illa i de les festes de Sant Joan de Ciutadella, i converteix aquest licor de festa en unes postres fresques, amb un equilibri perfecte d’acidesa i dolçor, i un petit punt alcohòlic que no el fa apte per a menors, però sí que arrodoneix un bon sopar d’estiu.

stats