Cultura, art, esport i participació ciutadana al programa de festes de Sant Sebastià

L'Ajuntament de Palma dedicarà més de mig milió d'euros a organitzar els actes 

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dijous el programa de les festes de Sant Sebastià 2020, que tindran lloc a Ciutat de l'11 de gener a dia 26. Es tracta d'un programa variat que inclou activitats culturals, esportives i d'oci.

El pregó i el pregonet, que encetaran aquest cap de setmana els actes, es faran aquest dissabte a la plaça de Cort a les 11 h. Com a novetat, enguany per primera vegada es farà el primer toc de tambors des de la balconada de l'Ajuntament, que marcarà el sus de les festes.

El pregó d'enguany el farà l'artista Fernando Estrella, mentre que el pregonet, escrit per Caterina Valriu, el llegirà Cati Baobab (Cati Marquès). Per al regidor Alberto Jarabo ambdues figures "reflecteixen molt bé l’essència de Ciutat". El mateix dissabte es farà també la diada de ball de bot a les Voltes, on hi haurà torradores i actuacions musicals.

Diumenge dia 12 serà el torn dels més petits, amb la celebració de Sant Sebastià Petit, una festa adreçada als infants i les seves famílies que es farà de 10.30 a 14.30 h al parc de sa Riera. S'han programat un seguit d'activitats entre les quals destaquen animació musical infantil, contacontes, teresetes, tallers, jocs i circ. L'ambientació enguany estarà relacionada amb éssers fantàstics i mitològics, i proposarà als participants un viatge a un món màgic.

Per tal de facilitar el trasllat, l'EMT oferirà un servei de bus llançadora especial des del Sindicat fins al cementeri. El servei començarà a les 10.30 h i es repetirà cada 30 minuts fins a les 14.30 h amb aturades al carrer del Sindicat, els grans magatzems, la plaça d'Espanya, l'avinguda del Comte de Sallent i el cementeri. El servei tindrà les tarifes ordinàries i serà gratuït per als menors de 16 anys que disposin de targeta ciutadana.

Entre les activitats programades destaca el Trescabarris, que torna un any més per donar a conèixer una barriada de Ciutat mitjançant el joc temàtic vivencial en què pot participar tota la família.

Enguany el castell de Bellver serà l'escenari en què es recrearan les Revoltes de les Germanies, amb motiu del seu 500è aniversari. Es farà dia 25 de gener de 10 a 13.30 h. Les inscripcions s'obriran aquest divendres a la pàgina web www.trescabarris.cat, fins a un màxim de 240 participants.

Atès l'èxit de l'anterior edició, torna Zona Restringida, el cicle de microespectacles en espais poc convencionals. Música, teatre i dansa es traslladaran a tres barris els dies 23, 24 i 25 de gener, en què es faran tres vegades cadascun dels espectacles: Romeu i Julieta 2.0 (microteatre), Fugir (dansa contemporània) i Rebentiki Companyia (música). Serà a les 18.30 h, a les 19.15 h i 20 h. Els assistents s'hauran de dirigir a un punt de trobada, que estarà amenitzat pel grup Hot Creepers Feat Tinons, des d'on seran guiats a les zones restringides on es faran les representacions. A causa de l'aforament limitat és necessari reservar l'entrada abans del 15 de gener a la pàgina www.tresactivitatsculturals.com.

Jarabo ha destacat que l’objectiu del Consistori és proposar una festa il·lusionant i agosarada en què els protagonistes siguin els ciutadans. "L’èxit de la festa es troba en la seva participació, per aquest motiu la volem atracar a les barriades i a tota la ciutadania. Sant Sebastià ha de ser una festa d’identitat i de perspectiva".

L'esport se suma un any més a les activitats de Sant Sebastià amb una atractiva proposta d'exhibicions, tornejos, competicions i campionats

Com ha explicat el regidor d'Esports, Francisco Ducros, "els nins i nines de les escoles municipals de gimnàstica rítmica, esgrima, natació artística, judo i futbol demostraran les seves habilitats a les diferents instal·lacions". També s'han organitzat competicions de natació, vela, pàdel, pesca submarina, motociclisme, piragüisme, ciclisme en pista, atletisme, trot i nordic walking. Un total de 23 activitats "entre les quals no pot faltar la tradicional Diada Ciclista de Sant Sebastià, una cita anual dels palmesans i palmesanes", que es farà dia 20 de gener, com és tradició des del 1977, i que omplirà els carrers de ciutat de bicicletes i de diversió. Les inscripcions ja s'han obert en línia al web elitechip.net. El diumenge 26 es faran la Marató Fotogràfica i el Correfoc, que tancarà les festes.

El pressupost de les festes de Sant Sebastià és de 535.318,49 euros, gairebé 5.000 euros més que el 2019.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF