Publicitat
Publicitat

Vinculen l'empresa Lleida.net en una mena de Twitter per SMS contra el règim de Cuba

L'empresa lleidatana nega haver-hi participat de forma activa i ho atribueix a què els creadors de xarxa van usar els seus serveis com qualsevol altre usuari

L' empresa Lleida.net s'ha vist involucrada en una xarxa social semblant a Twitter però que funciona a través de SMS a Cuba, impulsada pels EUA, per generar opositors al règim de Castro.

La xarxa social era denominada Zun-Zuneo i va funcionar entre el 2010 i el 2012 amb milers d'usuaris a l'illa, segons ha publicat l'agència Associated Press i ha recollit l'ACN.

Lleida.net ha emès aquest dijous un comunicat a través de la seva pàgina web en què nega haver participat de forma activa en la creació d'aquesta xarxa social i ho atribueix a què els impulsors van usar els seus serveis com qualsevol altre usuari.

La creació d'aquesta mena de Twitter tenia l'objectiu de desestabilitzar el règim cubà i cercar usuaris per difondre idees contraries al govern de Castro. Els seus usuaris podien intercanviar missatges a través dels telèfons mòbils fora del control de la censura cubana. Tot plegat, amb el finançament dels Estats Units, segons informacions d'Associated Press.

L'agència també informa que els missatges no estaven encriptats però havien de transmetre's des de servidors distribuïts en diversos països per dificultar la localització del seu origen.

L'empresa Lleida.net s'ha vist obligada a remarcar que sota cap concepte van participar de forma activa en la creació d'aquesta xarxa. Insisteixen que són una operadora de telecomunicacions utilitzada per milers de clients a nivell mundial per enviar i rebre missatges de text de forma transparent, i que com a operadora de telecomunicacions, està sotmesa al règim de ''secret'' de les comunicacions, sense poder verificar, intervenir o modificar el contingut dels missatges dels clients.

Tanmateix, l'empresa lleidatana indica que si algun dels seus usuaris comet algun tipus d'acte il·lícit, estan a disposició de les ''autoritats competents'' per facilitar la informació necessària sempre que sigui per vies legals establertes.

Ens han dit adeu

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF