Creixen un 18% els ajuts a projectes de cooperació de les Balears

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 2.585.000 € a aquestes subvencions

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació va publicar aquest dijous la convocatòria de subvencions per executar projectes de cooperació per al desenvolupament per a l’any 2018 amb un import de 2.585.000 €. Això suposa 396.600 € més que l’any passat, que es tradueixen en un increment del 18% respecte de la convocatòria anterior.

Enguany s’ha ampliat a 45 dies el termini perquè les entitats puguin presentar les sol·licituds d’ajuda als projectes. La convocatòria va destinada a entitats jurídiques sense ànim de lucre ubicades a les Illes Balears que duguin a terme activitats en matèria de cooperació per al desenvolupament i solidaritat.

Cada entitat hi pot presentar un projecte, subvencionable per un import màxim de 120.000 €. Tindran preferència els que s’executin als països classificats com a prioritaris o preferents i als països de la conca mediterrània. Es valoraran, especialment, els que promoguin els drets humans, la participació de la ciutadania local, la igualtat de gènere i la defensa del medi ambient.

Així mateix, s’ha obert la convocatòria d’ajudes a cooperants i de prospeccions, a la qual es destinen 100.000 € i que finança estades formatives a les Illes Balears de professionals de països en desenvolupament, col·laboracions tècniques de professionals de les Illes Balears a països en desenvolupament, joves voluntaris cooperants i prospeccions, diagnòstics i identificació en el terreny de projectes.

A més, s’ha publicat i continua oberta la convocatòria d’ajudes de postemergències, dirigida a països en desenvolupament afectats per situacions d’emergència o conflictes armats. A aquesta ajuda, s'hi destinen 325.000 €, i 475.000 € a les ajudes a projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament. Enguany la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà més de 3,4 milions d’euros a convocatòries de cooperació. Aquest import global suposa un increment de 446.000 € respecte de l’any passat.

L'any passat es finançaren un total de 25 projectes a Guatemala, Marroc, Índia, Mali, República Dominicana, Bolívia, Perú, Senegal, Burundi, Palestina, el Salvador, Etiòpia, Hondures, Nicaragua i Haití. Algunes de les entitats que se'n varen beneficiar foren: STEI-i, Ensenyants Solidaris, Fundació Vicente Ferrer, Fundació Balcat Solidaris, Fundació Concòrdia, Voluntaris de Mallorca, Fundació de Solidaritat Amaranta, Unicef Espanya, Associació Família i Societat, Creu Roja, Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI), Veïns sense Fronteres, Metges del Món, Càritas Mallorca, Enginyeria sense Fronteres, Treball Solidari, Fundació Summa Humanitae, Assemblea de Cooperació per la Pau, Llevant en Marxa, Mans Unides, Fundació Ajuda en Acció, CESAL, UNRWA, Finestra al Sud - S’Altra Senalla Inca i Veterinaris sense Fronteres.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF