Creix la titularitat pública dels Closos

El jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià incrementa el terreny de titularitat pública gràcies a les subvencions que atorga el Consell de Mallorca als ajuntaments que així ho sol·liciten. Aquest ha estat el cas de Felanitx.

El batle del municipi, Jaume Montserrat, i el conseller insular de Cultura i Patrimoni, Francesc Miralles, visitaren ahir el jaciment, on explicaren que el Consell hi fa una inversió de 20.500 euros, que suposa un 70% de la despesa final de l’Ajuntament.

El jaciment

Els Closos de Can Gaià foren declarats Bé d’Interès Cultural l’any 2000 dins la categoria de Zona Arqueològica. Aquesta denominació afecta un total de 12 parcel·les, tres de les quals ja són de titularitat pública.

El projecte s’inicià el 1996 gràcies a la iniciativa de Bartomeu Salvà i Manel Calvo, que posaren en marxa un projecte de la Universitat de les Illes Balears. Des de llavors, cada any s’hi fan excavacions i fins i tot s’hi du a terme una campanya per a estudiants i llicenciats.

Amb aquesta nova adquisició, es converteix en pública la tercera finca del jaciment, i ja ho són les tres més grosses, on s’ubiquen les restes arqueològiques més destacades.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és fomentar la posada en valor i la conservació dels jaciments i incrementar l’oferta cultural dels municipis.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF