L'associació de directors d'escoles creuen que no s'han de separar els alumnes per creences

L'Adipma ha assegurat que si es duu a terme la iniciativa d'implantar la religió islàmica a les aules  s'hauria de fer a tots els centres i no només a deu

L'Associació de Directors i Directores d'Educació Infantil i Primària de Mallorca (Adipma) ha criticat en un comunicat el fet que l'any que ve es pugui impartir a deu centres escolars la religió islàmica, ja que això podria tornar a crear guetos. "Hi ha municipis de Mallorca que han treballat molt per evitar la concentració d'alumnat desfavorit o de determinades creences en un sol centre i evitar crear gettos. Ara veim un greu perill de desmuntar tota la tasca feta", han assegurat en un comunicat.

Una institució religiosa triarà els professors, com en el cas del catolicisme

Asseguren que aquesta aplicació podria provocar una divisió en l'alumnat i que les famílies podrien triar el centre educatiu no pel seu projecte educatiu, sinó per l'opció religiosa. En aquest sentit, han remarcat que si finalment es duu a terme aquesta iniciativa, s'hauria d'aplicar "a tots els centres sostinguts amb fons públics amb un repartiment equilibrat de l'alumnat".

A més, han manifestat la seva sorpresa per haver pres aquesta decisió perquè "pensàvem que tots coincidíem en la voluntat de derogar la LOMQE" i que la voluntat estava encaminada a posar "totes les religions dins el marc social i no dins el currículum".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF