Societat 27/08/2013

El germà del nou 'número dos' d'El Corte Inglés diu que ell el va apuntar a les llistes de Falange

Miguel Ángel Gimeno Álvarez admet que va "instar" el seu germà a formar part de les candidatures

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaMiguel Ángel Gimeno Álvarez, germà del nou conseller director general d'El Corte Inglés, Dimas Rodrigo Gimeno Álvarez, ha admès aquest dimecres que va ser ell qui va "instar" el seu germà a figurar a les llistes de la Falange Española Independiente (FEI) en fins a tres ocasions.

Fonts d'El Corte Inglés consultades per l'ARA confirmen aquesta versió i reiteren que el nou número dos de la companyia "no ha militat en cap partit i no té res a veure amb Falange" ni tampoc "simpatitza" amb el moviment d'ultradreta.

En diversos tuits –un dels quals dirigit a @ARAEconomia–, el germà ha aclarit que Dimas Rodrigo Gimeno mai no havia estat militant del partit d'ultradreta. Minuts després de fer els tuits, però, el compte ha quedat en suspens, probablement perquè l'allau de tuits amb el mateix contingut haurien alertat els sistemes 'antispam' de Twitter.

Miguel Ángel Gimeno ha dirigit també una carta a Eldiario.es en què aclareix que "a la dècada dels 90" va ser militant de la FEI: "En aquells anys d'idealisme juvenil, vaig formar part de les candidatures d'aquest partit en diversos processos electorals. En alguna ocasió, vaig instar els meus germans menors que jo i alguns amics que em cedissin els seus noms i DNI per cobrir tràmits administratius relacionats amb les llistes del partit esmentat".

El germà ha afegit que Dimas Rodrigo "mai va ser ni simpatitzant, ni militant d'aquest partit, com confirma Falange Espanyola de les JONS".

stats