Cort reduirà la mida de 1.900 senyals de trànsit al centre històric

La nova licitació permetrà també que la ciutat repinti els senyals horitzontals cada tres anys, en lloc dels cinc actuals

L'Ajuntament de Palma procedirà a canviar 1.900 senyals de trànsit al nucli històric per reduir-ne les dimensions, seguint les recomanacions realitzades per l'entitat ARCA. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres el regidor de Mobilitat de Cort, Joan Ferrer, que ha ofert detalls sobre la nova licitació per al servei de senyalització horitzontal i vertical de la ciutat.

Sobre el canvi de senyals al centre, ha explicat que es redimensionaran per tal de protegir el patrimoni cultural de Ciutat, ja que en molt de casos tenen un impacte visual molt negatiu sobre elements de gran valor cultural. Per això, els senyals triangulars passaran de 70 a 50 centímetres, mentre que la resta es reduiran de 60 a 40 cm.

Ferrer ha indicat que aquest canvi no afecta la seguretat, ja que la velocitat en aquestes zones és de 20 o 30 km.

La nova licitació preveu adjudicar el servei en dos lots, un dedicat a la supervisió i control de qualitat del servei i l'altre a les tasques de senyalització. Una empresa no pot ser adjudicatària dels dos lots.

La inversió serà de 2,6 milions d'euros per dos anys, un increment molt notable en comparació a l'1,4 milions que costava fins ara aquest servei per dos anys. Amb aquesta millora s'aconseguirà que la ciutat tingui els senyals horitzontals repintats cada tres anys, ja que fins ara era cada cinc. Algunes zones de més perill, com passos de vianants i àrees escolars, es pinten cada any.

Palma té 175.000 metres quadrats de senyals horitzontals i un total de 24.500 senyals de trànsit. Cada any es fan 1.045 actuacions puntuals de manteniment i unes 1.200 de nova senyalització.

Ferrer ha indicat que s'espera que l'adjudicació es resolgui a final d'any i que els canvis ja es puguin començar a dur endavant el 2019.

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF