Palma limita el número de bars i restaurants a alguns dels principals carrers de vianants

Foners, Nuredduna, Arxiduc Lluís Salvador, Blanquerna i Fàbrica són les vies que es vol evitar que es converteixin en un seguit de bars i restaurants

L'Ajuntament de Palma ha acordat limitar els bars i restaurants a alguns dels carrers de Ciutat on hi ha més locals d'aquesta mena. En concret, des d'ara, prohibeix que hi hagi més de tres bars en un radi de 50 metres als carrers Foners, Nuredduna, Arxiduc Lluís Salvador, Blanquerna i Fàbrica, segons ha anunciat aquest dimarts el regidor d'Urbanisme, José Hila.

Aquesta mesura, que suposa la modificació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana, repercutirà en aquells establiments que varen fer les peticions de llicència a partir del 7 de febrer de 2017, quan el canvi del pla es va aprovar de manera provisional. "Volem establir un equilibri i evitar que un carrer per als vianants o un eix cívic es converteixi en una continuació de bars o restaurants", ha assegurat el regidor segons l'agència Efe.

Amb tot, la mesura no afectarà els establiments que ja hi ha en aquests carrers, de manera que no es preveu que la imatge actual d'alguna d'aquestes vies, que ja són un seguit de bars i restaurants, hagi de canviar d'un dia per l'altre. Això es pot comprovar especialment en algunes vies com el carrer Blanquerna i el carrer Fàbrica.

Llicències d'obra

D'altra banda, Hila ha anunciat "evidents millores i bons resultats" en el nou sistema utilitzat per l'Ajuntament a l'hora d'agilitar la concessió de llicències d'obra. "Ja hem engegat la cita en línia perquè els professionals puguin consultar amb els nostres tècnics els requisits per a cada obra en particular", ha indicat.

El responsable d'Urbanisme també ha explicat que ja està funcionant la confecció, a través de cinc models diferents, de l'anomenada "declaració responsable", amb la qual aquells que sol·liciten una llicència assumeixen la responsabilitat del metratge i de l'especificació de l'obra.

"És cert que queda molt per fer, però ja estam aconseguint evitar algunes cues, molèsties i interminables xerrades telefòniques demanant informació", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF