“Cort no ha respectat la presumpció d’innocència”

El sindicat SSPME critica la gestió política del cas

Un dels sindicats amb més representació al cos policial és el Sindicat Professional de Policies Municipals d’Espanya (SPPME). Óscar Rojas és el cap de l’acció sindical a Palma i ha seguit de prop tota l’estela del Cas Cursach.

Rojas té una opinió crítica sobre com l’Ajuntament va reaccionar quan va destapar-se tot. Considera que Cort no ha respectat la presumpció d’innocència i que ha optat per la via fàcil, és a dir, suspendre a tothom que hi estigués imputat.

“Per què els suspenen abans que es faci el judici? Hi ha agents que han estat suspesos de càrrec i de sou però que potser hauran d’esperar anys per poder declarar”, lamenta Rojas.

D’altra banda, el cap de l’SPPME diu que varen demanar a la regidora i al cap de policia que s’elaboràs un protocol que explicàs com tramitar les denúncies i fer les actes. Segons Rojas, els jutges han conclòs que moltes de les actes que redactaven els policies i que arribaven després als funcionaris de l’Ajuntament no estaven ben fetes. “Si el jutge ens diu que la nostra manera de fer la feina no és la correcta, nosaltres volem saber com l’hem de fer”. El seu sindicat ha demanat que es redacti el protocol, però no han obtingut cap resposta.

Per la seva banda, Josep Palouzié considera que les vint hores de formació anuals que tenen els agents són més que suficients per aprendre com aixecar una acta o redactar una denúncia.

Condicions laborals

Pel que fa a les reivindicacions laborals, l’SPPME se suma a les queixes de la resta de sindicats, CCOO, UGT i CSIF.

El sindicat considera que tots els intents de Josep Palouzié per reorganitzar la plantilla han estat frustrats i que es limita a ser el “braç executor de la regidora”. Segons Rojas, mai com fins ara hi havia hagut tanta intervenció política en les decisions tècniques de la policia.

També critica la gestió d’Angèlica Pastor perquè els havien promès la incorporació de cinquanta nous agents i, finalment, segons indica, tot ha quedat en no-res.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF