Cort augmenta un 30% els doblers per lluitar contra la prostitució

Casal Petit, Metges del Món i Creu Roja en són les tres entitats beneficiades

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha anunciat aquest dimarts que l'Ajuntament de Palma dedicarà un 30% més de doblers el 2020 a lluitar contra la prostitució. La partida per a entitats que treballen per erradicar l'explotació sexual ha passat de 135.000 euros el 2019 als 175.000 euros d'enguany.

Casal Petit, amb 72.000 euros; Metges del Món, amb 57.000 euros, i la Creu Roja, amb 46.000 euros, són les tres enitats que es beneficien de l'aportació municipal. Vivas ha destacat que es tracta de tres organitzacions que ofereixen "una atenció organitzada, sense encavallaments" i que aporten dades fiables a les bases de dades compartides que gestiona l'Observatori Municipal de la Igualtat en el marc de la Xarxa municipal d'Atenció Directa a Persones en Entorns de Prostitució (XADPEP). 

Vivas també ha explicat que el 96% de les persones que es prostitueixen a Palma són dones. "Cal rompre idees preconcebudes perquè no és el treball més antic del món, sinó l'opressió més antiga del món". El 70% de les prostitutes té entre 25 i 44 anys, segons les dades que ha aportat la regidora, que també ha anunciat que en qüestió de setmanes les presentarà desglossades. A més, només el 9% són espanyoles, mentre que el 44% són llatinoamericanes, un 24% són africanes, un 19% són de països de la Unió Europea, un 3% són asiàtiques i el 2% restant són de països europeus que no pertanyen a la UE. 

Les dades relatives al seu nivell de formació també són prou significatives: més d'un 80% de les dones que es prostitueixen només té estudis primaris. Només un 5% té estudis superios, i un 4% no sap llegir ni escriure. "No tenen eines educatives per fer front al mercat laboral", ha continuat Vivas, qui també ha destacat que "la majoria estan en espais tancats, clubs i pisos". 

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF