Cort vol integrar els Bombers de Palma a la xarxa pública de seguretat i emergències TetraIB

Adrover: "Posam en marxa la roda per millorar i garantir entre totes les persones i institucions implicades l'actuació en casos d'emergència a Palma"

L'Ajuntament de Palma està interessat a integrar els Bombers de Palma en el servei públic de comunicacions, TetraIB, per millorar i unificar la capacitat de resposta davant situacions d'emergència. La regidora de l'àrea de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover,
s'ha reunit amb el director gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (Ibetec), Bartomeu Tugores, per conèixer com funciona la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències del Govern de les Illes Balears.

La incorporació de Palma a la xarxa pública farà possible la integració de les comunicacions dels serveis de Seguretat i Emergència del municipi amb la resta d'organismes públics de les Illes Balears subscriptors del servei. Segons Adrover, això significarà "posar en marxa una roda per millorar i actualitzar les comunicacions a l'Àrea de Seguretat Ciutadana, i a més a més en col·laboració amb el Govern".

La regidora ha comprovat, a les instal·lacions de l'Ibetec al Parc Bit, com funciona aquesta xarxa mòbil i ha manifestat que, en cas que se signi el conveni entre l'Ajuntament i el Govern, es "garantirà la comunicació entre totes les persones i institucions implicades en casos d'emergència", la qual cosa permetrà, ha apuntat, que Palma "sigui una ciutat més segura i connectada".

D'aquesta manera es facilitarà la coordinació de tots els serveis públics involucrats d'una manera més eficaç i eficient en la presa de decisions i en el moment de les intervencions.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF