El Govern convoca 20 places de professors d'FP a distància

El proper curs 2019-2020 s'incorporaran cinc cicles nous a l'oferta de l'IEDIB

La Conselleria d’Educació i Universitat ha publicat la convocatòria pública per cobrir, en comissió de serveis, una vintena de places de professor de l’Institut d’Ensenyaments a Distància de les Illes Balears (IEDIB).

El Govern informa que el proper curs 2019-2020 s’ampliarà l’oferta formativa de l’IEDIB, per a la qual cosa es necessita un cap d’estudis adjunt d’FP i l’ampliació de professorat especialista. En concret, s’hi incorporen els cicles següents: CFGM d’atenció a persones en situació de dependència; CFGM d’instal·lacions elèctriques i automàtiques; CFGM d’emergències sanitàries; CFGM de sistemes microinformàtics i xarxes, i CFGS d’administració de sistemes informàtics en xarxa.

A més, es començaran a impartir els nivells bàsics I i II d'anglès, alemany i espanyol per a estrangers de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les places s’assignaran en comissió de serveis a funcionaris de carrera per mitjà d’un concurs de mèrits. Les comissions seran prorrogables, però amb una limitació temporal. Els professors rebran una formació específica en ensenyaments a distància en entorns virtuals, en tutorització i dinamització d’aules virtuals.

L’IEDIB es va posar en funcionament a l’inici de l’actual curs escolar 2018-2019 després de revisar l’oferta pública d’ensenyament a distància i concloure que s’havia de potenciar. 

Actualment es poden cursar: Batxillerat a distància de totes les modalitats, el programa Xarxa, preparació per a la PBAU o la prova lliure de Batxillerat, preparació per a l’accés a la Universitat per a majors de 25 anys i el Grau Mitjà d’FP de Persones en Situació de Dependència.

L’IEDIB disposa actualment de 14 centres col·laboradors, tots instituts de Secundària, a totes les Illes on es poden fer els exàmens de Batxillerat i tramitar la matrícula. 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF