Continua el compte enrere per a l'ERO del Grup Juaneda mentre els sindicats estudien nova documentació

Els sindicats ja han anunciat mobilitzacions; la pròxima, el 27 de novembre

Els treballadors s'han reunit de nou aquest dimecres amb els directors del Grup  Juaneda  per continuar amb les negociacions de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) anunciat el 31 d'octubre. L'empresa ha facilitat nova documentació als sindicats, però des de CCOO expliquen no s'ha avançat cap a la paralització dels acomiadaments. El compte enrere, per tant, continua. En un termini de trenta dies l'ERO es podria fer efectiu i, mentrestant els sindicats ja han anunciat mobilitzacions.

Malgrat les quatre hores de reunió, que ha començat a les 9 h del matí i s'ha allargat  fins a  les  13 h Juan  Pons, portaveu de CCOO, explica que "no hi ha gaire novetat" pel que fa als acomiadaments. Des del seu punt de vista, no hi ha una posició favorable a voler paralitzar o ampliar el temps per a les negociacions. Per aquest motiu, els sindicats ja han anunciat una concentració el 27 de novembre a les 17 h, que va dirigida tant als treballadors afectats com als usuaris dels serveis del Grup  Juaneda .

Pons informa que l'empresa ha proporcionat aquest dimecres "un volum molt ampli" de nova documentació, mitjançant un suport informàtic, sobre la situació econòmica actual, que ara els assessors jurídics i financers dels sindicats estudiaran. Les conclusions es podran exposar en la pròxima reunió, prevista per al 28 de novembre. La setmana passada ja va fer entrega d'arxius en paper, que  han resultat  insuficients per  avaluar  la situació. Després d'analitzar-la, els sindicats mantenen que l'ERO "és injustificat", tal com ja afirmaren en conèixer la notícia.

L'acomiadament afectarà 231 treballadors, d'una plantilla de 1.149. Entre ells, 124 treballadors seran de la policlínica Miramar, 93 de la clínica  Juaneda  i 14 de  JSP . Pons no s'explica el perquè de l'ERO tenint en compte "els beneficis que obté la companyia de les tres empreses, més els convenis que té amb la sanitat pública",ç i desconfia de l'argument de redefinir el negoci que els han donat. "Quina qualitat assistencial, que sempre prediquen, pots donar si elimines més de 200 treballadors?", es demana el portaveu de CCOO, qui subratlla la seva preocupació pels treballadors afectats. "Són gent que necessita el lloc de feina per tirar endavant en el seu dia a dia", es lamenta.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF