Consum recomana planificar les compres de l'inici del curs escolar

El Govern anima a seguir la regla de les cinc erres: reflexionar, reciclar, reduir, reutilitzar i reparar

La Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i Consum ha recomanat planificar les compres de llibres de text, material escolar, roba, calçat i altres productes relacionats amb la tornada a les aules, ja que aquestes adquisicions suposen per a la majoria de les famílies "una despesa extraordinària".

Així mateix, ha animat a seguir la regla de les cinc erres: reflexionar, reciclar, reduir, reutilitzar i reparar, per tal de gestionar amb racionalitat els recursos econòmics i realitzar un consum responsable, sostenible i compromès amb el medi ambient.

Consum ha aconsellat revisar el material escolar de l'any anterior –motxilles, estoigs, quaderns i roba– i seleccionar el que es pugui tornar a utilitzar. Segons la Conselleria, també es poden donar els productes que encara tinguin vida útil, com llibres o roba en bon estat.

Comprar de manera esglaonada, conservar els tiquets per si hi ha problemes, elaborar un pressupost previ, optar per productes respectuosos amb el medi ambient i fer les compres en línia a llocs segurs són alguns dels consells de Consum per afrontar les despeses de setembre.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF