La Conselleria aporta fins a 70€ per alumne

El programa d’ajudes exigeix un projecte pedagògic

La Conselleria d’Educació ofereix als centres un programa d’ajudes per a l’adquisició de dispositius electrònics que contempla abonar fins a 70€ per alumne (la resta l’han d’abonar les famílies). “La convocatòria, que abasta des de 4t de Primària i fins a l’ESO, exigeix que els centres presentin un programa pedagògic, perquè l’ús dels dispositius electrònics implica canvis metodològics”, apunta Jaume Ribes, director general d’Innovació i Comunitat Educativa del Govern. Aquest programa es va iniciar l’any passat, amb la participació de 14 centres. Enguany ja hi participaran 38 centres.

“És un canvi molt important per als alumnes i els professors, i pot servir per fomentar la feina en equip”. Una condició important és que aquestes eines “no siguin cap finalitat en si mateixes, sinó que siguin un instrument per obrir el ventall d’oportunitats educatives”, diu Ribes. I, malgrat que “la primera inversió és un poc elevada” després sí que hi ha “un estalvi per a les famílies”.

Trobada

El col·legi Sant Josep Obrer acollirà el pròxim 27 d’octubre la Trobada IBTAC 2018. Aquest esdeveniment és un encontre d’educadors que empren les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement per a la millora del dia a les aules i durant tot el procés d’ensenyament. La trobada està dirigida als educadors de tots els nivells i als equips directius, coordinadors i caps de departament.

La jornada serà de 8.30 a 19 hores i inclourà conferències i tres torns de tallers. Els talleristes explicaran les seves experiències innovadores.

Per donar alguns exemples, el barceloní Manel Trenchs parlarà de les eines que ajuden a portar l’aula a qualsevol part del món; Óscar Secorun farà referència a l’aplicació de les noves tecnologies a les matemàtiques i les ciències; Josep Ramon Cerdà parlarà de la realitat virtual aplicada a l’educació; Alberto Gil Sanz parlarà de robòtica i programació i l’exposició de Montse Jiménez girarà entorn dels dossiers digitals i les seves utilitats.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF