Educació fa marxa enrere: els directors decidiran si els docents han de fitxar

El màxim responsable de cada centre dictaminarà el sistema de control horari

A la Mesa d'Educació d'aquest dijous s'ha produït un gir en relació amb la polèmica del fitxatge. S'ha modificat la resolució de l'horari general del centre, en què la Conselleria havia introduït d'ençà del mes de setembre que el professorat havia de registrar l'entrada i la sortida mitjançant el GestIB, una aplicació a la qual els docents poden accedir des del mòbil. Ara, el text, al qual ha tingut accés ARA Balears, assenyala que serà el director del centre qui decidirà si s'emprarà aquest sistema horari o un altre per dur a terme aquest control.

El professorat mostra el seu malestar pel sistema de fitxatge

A la Mesa els sindicats STEI, ANPE, UOB i UGT han votat en contra de la decisió de la Conselleria, segons explica Pere Pol, portaveu de l'STEI, perquè promou que sigui ara el director, sense passar pel claustre, és a dir, sense el centre, qui decideixi com s'ha de "reforçar l'estructura piramidal i jeràrquica". Pol reclama que "es recuperi l'esperit democràtic d'abans" i critica la deriva de la Conselleria d'Educació.

A favor de la modificació hi han votat Alternativa Docent i CCOO. Des d'Alternativa Docent, Miquel Àngel Santos valora positivament el canvi. "Legalment s'ha tornat a la situacío dels cursos passats" i es deixa oberta la possibilitat que el nou mecanisme de control sigui opcional. Santos també ha assegurat que "a partir d'ara s'ha arribat a l'acord que qualsevol cosa que tengui que veure amb aquest tema haurà de passar per la Mesa Sectorial". I CCOO ha traslladat la seva satisfacció perquè entén que la Conselleria ha "eliminat de les instruccions de principi de curs l’obligació d’utilitzar l’eina de fitxatge a tots els centres educatius públics de les Illes".

Des d'Alternativa Docent es reclama que es derogui la LOMCE perquè sigui el claustre, és L'STEI assegura que donar tota la responsabilitat al director es "atribuir-li funcions que no preveu la LOE", ja que diu que les instruccions del 2017 estableixen que això és competència de cada centre. Pol també alerta que no s'hauria d'aplicar el 7 de gener, com vol la Conselleria.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF