El GOB ha criticat  les formes indignes utilitzades per l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca ha obrert un expedient per investigar la formigonada de la Trapa

L'Agència de Defensa del Territori del Consell de Mallorca ha obert un expedient per investigar la infracció urbanística municipal de la formigonada sense llicència d'un camí en sòl rústic de màxima protecció a una finca de la Trapa propietat de GOB Mallorca.

El tram, situat en el municipi d'Andratx i que condueix a un mirador des d'on s'observa la Dragonera, correspon a una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), el tipus de protecció més elevat que regula la Llei d'espais naturals de les Illes Balears.

EL GOB no ha esperat a reaccionar a les acusacions de L'Agència de Defensa del Territori del Consell de Mallorca i en un comunicat ha assegurat que la pista forestal de la Trapa juga un paper important en l'estratègia de lluita contra incendis al ponent de Mallorca, i així està recollit a la planificació corresponent. És fonamental que en cas d'incendi els vehicles d'extinció hi puguin accedir, i de fet a la finca hi ha dos dipòsits de càrrega d'aigua per a camions i helicòpters. Per això des de fa bastants d'anys la Conselleria de Medi Ambient ha realitzat diverses actuacions per mantenir el camí en condicions operatives, i a les zones amb més pendent i erosió s'hi disposaren alguns trams de placa de formigó. La darrera d'aquestes actuacions va tenir lloc en 2014, durant la passada legislatura, en unes obres emmarcades en la planificació de la Conselleria de Medi Ambient, finançades pel Ministerio de Medio Ambiente i realitzades per l’empresa pública Tragsa.

A més, l'entitat ha criticat  les formes indignes utilitzades per l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca per gestionar aquest cas

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF