El Consell revisarà el cas de la funcionària en excedència que no pot tornar a la seva plaça sense el B2 de català

Hi ha una discrepància entre els tècnics de l'IMAS i els de Funció Pública i l'expedient encara no està tancat

La consellera insular de Benestar Social, Margalida Puigserver, explica que l'expedient de Rosa Serrano, una funcionària de carrera en excedència voluntària de l'IMAS, i que no ha pogut recuperar la plaça perquè no té el certificat de català B2, encara s'està estudiant.

"Hi ha una discrepància entre els tècnics de l'IMAS i ara estam parlant amb Funció Pública del Consell per veure si ho solucionen", explica Puigserver. 

"És una ressolució que he signat en base a un informe jurídic que ha fet l'IMAS i en concret el departament de recursos humans. Ells tenen molt clar que amb la llei d'abril de 2016, especifica que per retornar al lloc de feina, malgrat sigui una excedència voluntària, pel motiu que sigui, s'han de complir les condicions de la normativa".

Per aquesta funcionària, que se'n va anar fa deu anys, la normativa ha canviat, i el certificat B1 que és el que té, no li basta. "Potser s'ha de canviar la llei", diu la consellera que també reconeix que no hi haurà molts casos com aques. "No tenc cap problema en incorporar la treballadora si tècnicament es pot fer", afegeix.

El cert és que a vegades s'han fet moratòries amb auxiliars d'infermeria que es comprometen a treure's el certidicat en un temps determinat. "Només s'apliquen a perfils que estan en contacte directe amb el públic, en aquest cas és d'administració central, i no s'aplica". 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF