El Consell de Menorca estima els recursos d'UGT per millorar l'oferta pública d'ocupació

El sindicat acusa la consellera de Serveis Generals "d'atemorir" el personal interí

La Federació de Treballadors dels Serveis Públics d'UGT considera que els canvis introduïts pel Consell de Menorca en les bases específiques de l'oferta pública d'ocupació per a auxiliars d'infermeria i auxiliars cuidadors donen la raó al recurs presentat pel sindicat. UGT va recórrer contra la titulació exigida per aquestes places en considerar que el nivell que s'exigia, una formació bàsica de Formació Professional, era "inexistent". Aquest criteri ha estat substituït per un títol d'FP mitjà, tal com demanà el sindicat en el recurs, que va ser desestimat pel Consell i va obligar a presentar un contenciós administratiu.

El sindicat ha criticat amb duresa la consellera insular de Serveis Generals, Cristina Gómez, i l'ha acusada "d'atemorir el personal interí amb una possible privatització dels serveis, la no valoració de l'experiència o un augment de temes i de requisits de català si s'admetien els recursos". A més, han lamentat que l'actuació de Gómez hagi generat "una angoixa molt forta entre el personal", i també denuncien "pressions i situacions violentes envers els delegats del sindicat".

Des del sindicat UGT expliquen que, "malgrat la persecució, continuarem defensant que es valorin els serveis prestats pels interins i temporals del Consell amb l'objectiu que aconsegueixin consolidar la seva plaça a través de l'oferta pública d'ocupació, així com la seguretat jurídica davant els múltiples canvis de criteri de l'Administració". No entenen per què el Consell ha anat desestimant cadascun dels recursos que ha presentat UGT per les vulneracions existents a les bases, i adverteix que la intenció del sindicat és corregir els errors d'un procés que afecta 1.400 persones. Per cert, el sindicat preveu més recursos d'aspirants, una vegada es publiquin les llistes d'admesos i exclosos per defectes en la publicació de la prova del català.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF