El Consell de Menorca exigeix a Endesa que garanteixi el subministrament a l'estiu

També demana a la companyia que presenti una planificació davant hipotètics incidents en el servei

El Consell de Menorca ha demanat explicacions a la companyia elèctrica Endesa per un nou tall de subministrament, que va tenir lloc dimarts passat i que afectà 22.000 usuaris. La institució considera que l’incident ha posat en relleu la precarietat energètica de l’illa i per aquest motiu ha exigit més informació, a més d'una planificació que garanteixi el subministrament fins que el cable d’interconnexió amb Mallorca estigui enllestit.

L’equip de govern del Consell confia que Endesa prengui mesures per garantir el subministrament, sobretot durant els pròxims mesos, en els quals Menorca s'hi juga molt en l'àmbit econòmic. Així mateix, recorden que durant la temporada turística la demografia s’arriba a duplicar i els negocis no poden permetre’s el luxe d’una altra caiguda de la xarxa. El Consell de Menorca exigeix solucions a Endesa per cobrir amb estabilitat i qualitat el servei, alhora que es preserven els valors ambientals i relacionats amb la salut.  

D’altra banda, el darrer incident a la Central Tèrmica de Maó, que va deixar la imatge d’una xemeneia que expulsava fum negre de la instal·lació, ha provocat que la presidenta del Consell, Susana Mora, s’hagi dirigit al director general d’Endesa, Martí Ribas, per recordar-li la necessitat i l'obligatorietat de fer arribar a la màxima institució insular la informació de l’incident i els efectes de l’avaria. També demana explicacions de per què no ha estat possible preveure aquesta avaria. Per acabar, insta Endesa a entregar la planificació davant qualsevol hipotètic escenari que pugui fer perillar el subministrament elèctric a Menorca.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF