El Consell de Mallorca subvencionarà el control ètic de les colònies de moixos

Miquel Ensenyat s'ha reunit amb l'associació Baldea (Plataforma Balear per a la Defensa dels Animals) per analitzar la problemàtica i cercar-hi possibles solucions

El Consell de Malorca subvencionarà el "control ètic" de les colònies felines assilvestrades de l'illa amb el propòsit de controlar mitjançant l'esterilització aquest grup de moixos, ha informat la institució en un comunicat.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha reunit aquest dimarts amb l'associació BALDEA (Plataforma Balear per a la Defensa dels Animals) per analitzar aquesta problemàtica i cercar-hi possibles solucions.

El Consell ha decidit obrir una línia de subvencions amb el propòsit de controlar aquestes colònies. Els ajuntaments seran els encarregats de sol·licitar les ajudes, ja que les corporacions locals tenen les competències en benestar animal.

El "control ètic" de les colònies implicaria la identificació i esterilització dels moixos per evitar que es reprodueixin sense control i suposi un creixement desmesurat de les colònies.

També es preveu la creació d'espais reservats perquè els moixos els habitin.

A més, la institució insular engegarà una campanya de sensibilització per conscienciar la població de la necessitat que els moixos domèstics estiguin esterilitzats.

En l'esmentada reunió, hi han participat Ensenyat, el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, i la presidenta de BALDEA i la coordinadora d'aquesta associació.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF